Кампания за Силанизиране 2022

Започна Националната кампания за Силанизиране на първите постоянни зъби на деца от 5 до 8 годишна възраст

Защо да Силанизирате зъбите на Вашето дете?

Чрез Силантите осигурявате защита на новопробили молари и премолари (постоянни зъби) и тяхната дъвкателна повърхност, която е с недоизградени (дълбоки) фисури (вдлъбнатини, ямки). Този специфичен релеф е предпоставка за лесно навлизане на хранителни остатъци и бактерии, а от там  и за формирането на зъбна плака, която трудно се почиства. Ако здравите дълбоки ямки се запълнят, непосредствено  след пробива, се премахва и основната причина за ранния кариес. Важно е Силантите да се поставят върху дъвкателната повърхност на зъбите до 2 години след пробива. Това е и периодът, в които те „узряват” окончателно. Повече за силанизирането може да прочете тук

Колко струва силанизирането?

Процедурата е напълно безплатна при стоматолози, които участват в Националната програма за орална профилактика, като средствата се осигуряват от Министерство на Здравеопазването на Република България.

Какво да направя?

Ако вашето дете е на възраст между 5 и  9 (ненанвършени) години, може да запишете час за преглед и за силанизиране. Свържете се с най-удобният кабинет за Вас:

Нещо друго?

Важно е да знаете, че процедурата е напълно безболезнена за Вашето дете.

Кога?

Със записан час всеки ден до края на кампанията – 30.11.2022г.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Очакваме Ви!

краен срок на кампанията – 30.11.2022г.

Comments are closed.